Ingredienser:
1 halv porsjon klassisk paibunn (trenger ikke forsteking)

Fyll
55 g usaltet smør, romtemperert
75 g brunt sukker
1 ss honning
2 egg, pisket
65 g mandler, finhakket
20 g hvetemel
klype salt
1/2 ts bakepulver
100 pinjekjerner

Fremgangsmåte:
Deigen: Rull ut deigen og ha den over i en form. Mens du lager fyllet, kan du sette formen kaldt og samtidig sette stekeovnen på 190°.
Fyll: Ha smøret i en bolle og pisk til det blir kremete og tilsett sukker og honning. Pisk til
massen blir luftig – ha i en spiseskje av eggeblandingen om gangen. Tilsett mandlene, sikt inn melet, saltet og bakepulveret og rør forsiktig. Ha blandingen over i paiformen og smør ut. Ha paien i ovnen og bak i 10 minutter. Ta ut formen av ovnen og strø over pinjekjernene. Stek i 15 minutter til pinjekjernene er gylne. Server romtemperert.

(Besøkt 90 ganger, 1 besøk i dag)