Ingredienser

1,5 kg pinnekjøtt, røkt eller urøkt
1 rist eller avbarkede bjerkepinner til damping

Tilberedning

1. Skjær ribben til pinnekjøtt midt mellom hvert ribben.
2. Legg pinnekjøttet i vann, helst rennende kaldt vann en tid, natten over.
3. Dampkok pinnekjøttet over rist ca 2 timer eller til kjøttet lett løsner fra beinet.
4. Etter ønske kan pinnekjøttet legges under grillen noen minutter før serveirng. Pass godt på så det ikke blir brent.
Server pinnekjøtt sammen med rabbestappe, kokte poteter, rørte tyttebær og hjemmebakt flatbrød.

Rabbestappe
4 porsjoner
750 g kålrot
2 kokte poteter
1/2 dl pinnekjøttfett fra koking
2 ss smør
2 ts salt
1 ts pepper

Slik gjør du:
1. Skrell og skjær kålroten i grove terninger. Kok den mør i vann.
2. Sil vannet fra og mos kålroten, tilsett en potet og mos dette sammen.
3. Smak til med fett fra kokingen av pinnekjøtt, smør, salt og pepper.
4. Server rabbestappe til pinnekjøtt sammen med kokte poteter.

(Besøkt 82 ganger, 1 besøk i dag)