Ingredienser

2 1/2 kg pinnekjøtt

Rotmos
500 g kålrot
2 gulrøtter
50 g sellerirot
50 g persillerot
1 dl matfløte
50 g setersmør
salt ?
pepper

Tilberedning

Bruk en vid kjele med rist eller bjørkepinner (på kryss og tvers) til pinnekjøtt. Legg ribbene (delt mellom hvert ben) i rikelig med kaldt vann natten over. Bytt vann en gang. Hell vann i kjelen så det står i flukt med rist eller pinnetoppen, og legg pinnekjøttet på kryss og tvers over. La det dampe/koke under lokk til kjøttet løsner fra bena (omtrent i 2 timer). Pass nøye på at kjelen ikke ”koker tørr”! Da heller du litt mer vann på.
Skrell grønnsakene til rotmos og skjær i grove terninger. Kok dem i saltet vann til de er møre, ca 20 minutter. Sil av vannet og kjør terningene i en food processor, med fløte, smør og pepper. Trenger du mer salt? Hvis du vil ha mosen grov, kan du mose grønnsakene med en elektrisk håndmikser.

Pinnekjøtt og rotmos serveres med litt kokesjy fra kjøttet og nykokte midnattssol- eller mandelpoteter – og gjerne grov sennep til.

(Besøkt 89 ganger, 1 besøk i dag)