Ingredienser

½ kålrot
salt, pepper
1 ss eddik
2 ss smeltet fett fra pinnekjøtt
700 g mandelpoteter uten skall
4 dl helmelk
2 ss smør
700 g ferdig dampet pinnekjøtt
gressløk til pynt

Tilberedning

Kutt kålrabi i grove strimler, kok dem møre i vann og sil av. Smak til med pepper, eddik og pinnekjøttfett.

Kok mandelpoteter til de er møre, sil av vannet og la dem tørke godt. Tilsett melk og smør og kok opp. Knus potetene med en visp og smak til med salt og pepper.
Damp pinnekjøttet og plukk kjøttet av halvparten .
Strimle kjøttet fint og tilsett halvparten av dette i potetpureen. Bak den andre halvparten på brett i ovn på 200 grader i 4 minutter.

Fordel potetpureen på tallerkener, legg på kålrotstrimler, strimlet stekt pinnekjøtt og hele ben med pinnekjøtt. Pynt med gressløk.

(Besøkt 119 ganger, 1 besøk i dag)