Ingredienser

2.5 kg pinnekjøtt

Rotmos
1 kg kålrot
3 gulrøtter
1 l vann til koking
2 ts salt
kraft fra pinnekjøtt
en skvett fløte

Tilberedning

Vann ut pinnekjøttet natten over, bytt vann en gang.
Ha en rist eller bjerkepinner (fra matbutikken) i en vid kjele. Fyll på vann i høyde med risten. Legg delte pinnekjøttbiter på kryss og tvers over. Kokes under lokk til kjøttet løsner fra bena. Det tar omtrent 2 timer. Pass på at det ikke koker tørt. Etterfyll eventuelt.
Skrell kålrot og gulrøtter. Skjær i skiver/ biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos alt litt grovt (stavmikser). Smak til med kraft fra pinnekjøttet og en fløteskvett. Salt og pepper? Varm mosen opp igjen.
Server dampende pinnekjøtt og rykvarm rotmos (på varme tallerkener) med nykokte mandelpoteter, mer kokekraft og grov sennep.

(Besøkt 654 ganger, 1 besøk i dag)