Ingredienser

500 g kyllingfilet i 2,5 cm store biter
3 ss yoghurt naturell
1 ts chilipulver
3 ss presset limesaft
1 ss hakket frisk koriander
1 frisk grønn chili, finhakket
1 ss solsikkeolje
salt

4 pitabrød
½ issalat i strimler
2 tomater i tynne skiver
8 vårløk, hakket (vi byttet med rødløk)
1 ss nypresset sitronsaft
syltede jalapenos

2 ss solsikkeolje
1 hakket løk
2 knuste fedd hvitløk
4 store tomater, flådd, uten frø, hakket
2 friske røde chili uten frø, hakket (vi brukte 1 – det var hot allikevel)
1 klype malt spisskummen
salt og pepper

Tilberedning

* Ha kyllingbiter i stor glassbolle. Bland yoghurt chilipulver, limesaft, frisk koriander, grønn chili og solsikkeolje i en liten mugge – smak til med salt. Hell blandingen over kyllingbitene, vend alt sammen til kyllingen er godt dekket. Dekk med plastfolie, og la kyllingen marinere i kjøleskapet i to timer.
* Forvarm grillen, lag chilisausen: Varm oljen i en liten kjele, ha i løk og hvitløk – la det surre over svak varme i 10 min – eller til løken er myk og gyllen. Rør om av og til underveis. Tilsett tomat, chili og spisskummen, smak til med salt og pepper. La det småkoke forsiktig i 15 min eller til sausen er redusert og tyknet. Kjør evt blandingen med stavmikser.
* Plasser kjelen med chilisausen på ytterste del av grillen slik at den holder seg varm. La kyllingen renne av, men ta vare på marinaden. Tre kyllingen på bløtlagte trespyd, grill dem over middels varme kull i 6-10 min, eller til kyllingen er gjennomstekt. Snu og pensle ofte med marinaden under grilling. Snitt i mellomtiden opp pitabrødene i mellomtiden. Ta kyllingterningene av spiddene, og fyll pitabrødene med grønnsaker, kylling. Drypp med sitronsaft og topp med jalapenos. Server med en gang, sammen med chilisausen.

(Besøkt 386 ganger, 1 besøk i dag)