Ingredienser

Deigen:
4dl hvetemel
1,5 dl lunkent vann
20 gram gjær
4 ss olivenolje
2 ts salt

Tilberedning

Ha nesten alt melet i en bolle (resten trenger du til kjevlingen). Bland gjæren med det lunkne vannet (bruker du tørrgjær, ha gjæren rett oppi melet). Hell det lunkne vannet og oljen over melet og kna til deigen er seig, men ikke klissete. Er den klissete, strø over litt mer mel. Kna i et kvarters tid (det er tida fra du begynner å kna til du slutter som teller, så du kan godt ta deg en fem minutters pause underveis).
La deigen stå og heve seg i én time på et lunt sted, før du kjevler den ut (bruker du kortere tid på knaing og heving, kan du risikere at deigen blir lite elastisk og vanskelig å kjevle ut).
Sausen
3-6 hakka tomater eller fra boks
2 ss tomatpuré
2 fedd fersk hvitløk
2 ansjoser, italienske eller spanske urter
Hell de hakkede tomatene opp i en metallsikt, sånn at de renner av seg. Knus hvitløk med bladet på en kniv og finhakk. Mos ansjosene med en gaffel. Bland tomat, tomatpuré, hvitløk og urter. Smak deg fram.
Selve Pizza’en
Dette er min favorittpizza. Det er om å gjøre at deigen er så tynn som mulig, og det skal ikke være mye fyll på hver pizza.
100 gram skinke, jeg bruker bogskinke på boks
1 løk
250 gram ost, ridderost og port salut, eller mozzarella
1 teskje oregano
litt blåmuggost
olivenolje
4 ansjosfileter, hvis du vil
Strø mel på steikebrett et og kjevle ut deigen så de blir så tynne som mulig. Fordel et tynt lag pizzasaus på bunnen Skjær skinke i tynne skiver og løk i tynne ringer og fordel det. Strø over med revet ost Del ansjosen i to og legg oppå. Krydre med oregano.
Stek pizza på nest nederste rille i steikeovnen ved 300 grader i sju minutter. Den sterke varmen gjør at pizzaen blir sprø og fin, men du må følge nøye med så den ikke blir brent … og så du ikke blir det heller.
Til meny.

(Besøkt 162 ganger, 1 besøk i dag)