Ingredienser

Grunndeig:

7 dl mel
50 g margarin
3 dl melk
25 g gjær
1 ts salt
1 ss sukker

Fyll:

1 sjalottlauk (ala Brimi..) :ler:
400 g kjøttdeig (biff- strimler smaker også godt)
Litt taco- saus/ evt. tomatsaus
Strøost
Skivede champignoner fra boks
Krydder

Tilberedning

Smelt margarinen og hell i melken. La blandingen varmes opp til 37° og hell i gjæren. Til slutt hell i det tørre og elt deigen for hånd. Den skal bli fast, men ikke seig.
La deigen heve under plast i 30 minutter. Del deigen i to deler og kjevl dem ut i rundinger på ca 30 cm i diameter. Bruk en kniv og skjær rundingene i 8 like deler (spisser). Lag så fyllet som følger (burde helst bli laget på forhånd. Mine erfaringer sier meg at det kan lønne seg å legge fyllet på deigen først etter at det har kjølet seg ned igjen). I en veldig varm panne strør du salt og pepper. Legg så den finhakkete løken i panna og brun den litt. Så heller du kjøttdeigen i panna og steker den som det skal gjøres. Hell også champignonene i panna. Krydre kjøttdeigblandingen med salsasaus, salt, pepper og andre krydder som ønsket.
Når fyllet har kjølet seg ned, spre det utover de 16 «spissene» med deig. Nå skal hornene utformes. Det gjøres ved å rulle den brede delen av deigen over og rundt fyllet til spissen ligger under resten av hornet. Det kan være vanskelig å lage «pene horn», men da ser de jo ekstra hjemmelagde ut.

Hornene legges så på et bakepapir og stekes i ovnen på 180° i 15 minutter.

(Besøkt 9 829 ganger, 1 besøk i dag)