Ingredienser

8 store poteter
1/2 kålrot
2-3 dl matfløte
100 g smør
2 eggeplommer
salt og pepper fra kvern

Tilberedning

Still ovnen på 150 °C varme. Puss kjøttet og tørk det. Salte og pepre. Varm opp smør/olje i panne og brun filetene raskt rundt det hele. Ha filetene i liten langpannen og slå skinkeskivene rundt. Fest ev. med tannstikkere. Stikk gjerne kjøttermometer i én. Sett pannen midt i stekeovnen stek til temperaturen er 58-59. Ta filetene ut og la dem hvile i folie ca. 10 minutter.
Kok opp fløte og Mosel i en kjele. Smuldre chevre og bland sammen med snøfrisk. Ha det i sausen klattevis. La ostene smelte under omrøring. Smak til og rør inn maisenna/
vann. La det få koke opp igjen.
Skrell poteter og kålrot og skjær i biter. Kokes møre i litt vann. Mos alt gjennom sikt og rør inn fløte, smør og krydder. Smak godt til. Visp inn eggeplommer like før servering og varm skikkelig opp.
Server filet, mos og saus sammen med dampede vårgrønnsaker – som asparges og spede gulrøtter.

(Besøkt 527 ganger, 1 besøk i dag)