Ingredienser

1 blomkålhode
1 stor gulrot
2 purrer
2 stilker selleri
4 stilker kruspersille
1 liter kjøttkraft eller grønnsaksbuljong
2 dl hvitvin
1 finhakket hvitløkfedd
salt
pepper
40 g smør
25 g hvetemel
2 eggeplommer
1 ½ dl matfløte
baconterninger

Tilberedning

Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene, kraft og hvitvin i en kjele. Kok opp og la suppen trekke ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Sil fra kraften. Legg til side blomkålbukettene. Smelt fettet i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften under kraftig røring. Legg i blomkålbukettene og hold suppen varm.

Rør sammen eggeplommer og fløte og ha i litt varm suppe. Hell denne blandingen tilbake i suppen og rør til suppen tykner. Suppen skal ikke koke etter at egg/fløteblandingen er tilsatt, men varmes kun til litt under kokepunktet.

Server suppen med et dryss av sprøstekte baconterninger oppå.

(Besøkt 80 ganger, 1 besøk i dag)