Ingredienser:

1 pakke butterdeig
350 g gulost 27%
1 fløtehus (kremfløte, 3 dl)
1/2 dl melk
5 egg
1 purre
1 pk bacon
1 pk smårettskinke
Evt. litt pepper

Tilberedning:

Tin butterdeigen, legg alle 5 platene oppå hverandre og kjevle ut til en stor leiv. Kle formen og la deigen gå litt over kanten. Legg aluminiumsfolie som et «skråbånd» over kanten så deigen ikke sklir ned ved stekingen.
Prikk bunnen med en gaffel og stek ca. 10 minutter på 200 grader.
Fjern folien og renskjær kantene.
Sett ned temperaturen til 190 grader.

Riv osten
Sprøstek bacon i små biter
Rens og skjær purren i tynne skiver
Legg bacon, purre og skinke i bunnen, ost på toppen.
Pisk sammen egg og fløtemelken med en visp, tilsett evt. litt pepper og hell dette over fyllet. Stekes i ca. 40 minutter på 190 grader til den er gylden oppå og gjennomstekt.

Server gjerne med ferske rundstykker eller foccacia og en frisk salat.

Porsjoner:
4-6

(Besøkt 1 496 ganger, 1 besøk i dag)