Ingredienser

1 Rødkål
2 Sjalottløk
2 Appelsiner
2 dl Tranebær
1/2 dl Tranebær, tørkede
1 Syrlig eple, gjerne Bramley
1 Vaniljestang
1 Kanelstang
2 ss Sukker, helst demerara
Salt og nykvernet pepper
1/2 dl Vann
1 dl calvados/eplemost/ripssaft
1 Beger ruccola (salatsennep)

Tilberedning

Finhakk løk.

Skrell appelsinene helt inn til fruktkjøttet. Del i lange, tynne staver.

Skrell eplet, fjern kjernehuset og del i terninger. Bland eplene med appelsin slik at eplebitene ikke blir brune.

Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.

Finsnitt kål.

Legg alt i en stor kasserolle, kål, løk, appelsin, tranebær, eple, vaniljefrø og vaniljestangen samt en liten kanelstang. Varm opp et par minutter.

Spe med litt vann så ikke noe brenner fast i bunnen.

Rør i sukker etter 5 minutter. Bland inn salt og pepper samt calvados/eplemost/ripssaft.

La alt småkoke cirka 10 minutter, slik at kålstrimlene fortsatt er spenstige.

Smak til med eventuelt mer sukker, salt og pepper.

Anrett lun på sprø ruccolablader på et vidt glassfat.

Servér straks på buffé eller som tilbehør til julemiddagen.

(Besøkt 121 ganger, 1 besøk i dag)