Ingredienser

6-8 knekkebrød
50 g smør
¼ ts finhakket chili eller kajennepepper

Fyll:
3 dl lettrømme
1 beger kremost med urter, 200 g
3 ss majones
saft av ½ sitron
1 dl tørr hvitvin
200 g røkt laks
5 gelantinplater
2 eggehviter
2 ss finhakket dill
salt og pepper

Tilberedning

Kjør knekkebrød i en foodprosessor til det er helt knust. Bland med smeltet smør og krydder og trykk blandingen ut i en rund springform (22 cm).

Bland sammen rømme, ost og majones og rør til en jevn saus. Kjør sitronsaft, hvitvin og laks i en foodprosessor til en jevn masse. Tilsett rømmesausen.

Løs opp gelantin i 2 ss varmt vann. Pisk eggehvitene til stivt skum. Bland sammen laksemassen og gelantinen. Vend inn eggehvitene sammen med dill og chili.

Smak til med salt, pepper og ev kajenne.

Hell blandingen over knekkebrødmassen i formen og sett i kjøleskap til massen har stivent.

Pynt med skiver av røkelaks ved servering.

(Besøkt 119 ganger, 1 besøk i dag)