Ingredienser

stor kjele

blender eller en god stavmikser

fint rivjern eller mikroplane

1 røkt lammelår
200 g gulrot, skrelt og i store terninger
200 g kålrot, skrelt og i store terninger
200 g pastinak, skrelt og i store terninger
400 g potet, skrelt og i store terninger
1 bunt persille, plukket
200 g usaltet smør
30 g revet pepperrot
20 g hel sort pepper
2 laurbærblad

Tilberedning

1. legg lammelåret i kjelen og dekk med kaldt vann, ha i 2 ss havsalt, hel pepper(gjerne i en peppersil eller pakket i et kaffefilter) samt laurbærblad.
2. kok opp vannet og skum godt, ha i de tykkeste delene av persillestilkene, legg noen tallerkener oppå lammelåret slik at det ikke flyter opp, skru ned varmen og la trekke i 2 timer under lokk.
3. ta ut lammelåret og legg i en ildfast form, ta ut pepper, laurbær og persillestilker og kok opp.
4. ha i grønnsakene og kok i 15 minutter, sil av 5 dl av kraften og kjør det opp med smøret og persillen, smak til med salt og pepper. Dette blir en ganske tynn sjy, men hvis du ønsker den litt tykkere kan du ta med litt av grønnsaken når du kjører opp sjyen.
5. server grønnsakene på et stort fat med fine skiver av lammelåret på toppen, riv pepperrot over og server persillesjyen ved siden av.

(Besøkt 161 ganger, 1 besøk i dag)