Ingredienser

300 g Røkt kotelettkam av svin
1/2 dl Buljong
Salt og pepper
Smør til saus
Smør til steking
Hvetemel
Sukker
100 g Erter i boks
150 Mandelpoteter
100 g Kastanjer

Tilberedning

Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Legg kjøttstykket med fleskesiden ned i en langpanne, og ha i litt vann. Stek kjøttet i en time med fleskesiden ned, spe på med litt buljong. Deretter snur du stykket og steker det på 200 grader i om lag en halv time.

Ta opp kjøttet, la det hvile litt.

Skjær ut kjøttet fra beinet, og skjær fileten i fine skiver.

Glaserte kastanjar: Stek kastanjene i smør og sukker i stekepanne.

Mandelpoteter: Kok mandelpotetene og brunstek dem deretter i godt smør.

Saus: Lag saus av smør og hvetemel (60 gram av hver pr. liter kraft) og spe med kraften fra kjøttet. Ha i rødvin og evt. litt sukkerkulør. Kok opp. Smak til med salt og pepper.

Servering: Legg det hele beinet på et passelig stort fat og legg kjøttskivenen pent langs beinet. Anrett kokte erter, glaserte kastanjer og mandelpoteter rundt. Server rødkålen ved siden av.

(Besøkt 401 ganger, 1 besøk i dag)