Ingredienser

800 g poteter
400 g knaskerøtter
1 ss smør
1 ss sukker

Salt
1 ss eddik
4 egg

600 g røkt torsk, filet eller skiver

3 dl melk
4 ss dill, hakket frisk
Salt og pepper
1 sitron

Maizenamel
Dill, frisk til pynt

Tilberedning

Skrell poteter og gulrøtter og kok dem møre i saltet vann. Smelt smør i en kjele og vend i gulrøtter og sukker, glasér.

Kok opp en kjele med vann, salt og eddik. Ha i eggene og kok forsiktig i 2 min.

Kok fisken mør i rikelig med vann (ha gjerne et laurbær og pepperkorn i vannet).

Kok opp melken og miks i dill. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Servér kokt fisk med poteter, gulrøtter, posjert egg og dillsaus. Dryss over salt og pepper og pynt med frisk dill.

Pynt med reker og rogn hvis du vil ha retten litt festligere.

(Besøkt 655 ganger, 1 besøk i dag)