Ingredienser

1 røye på ca. 1 kg
100 g gulerøtter
100 g gul squash
100 g grønn squash
2 ss smør
Sukker
Eddik

Tilberedning

Skrap skjellene av røyeskinnet. (Tips: Bruk to gammeldagse bruskorker spikret fast på et håndtak med den taggete siden ut, og skrap under vann så unngår du skjell over hele kjøkkenet.) Fileter røyen og stykk opp i fire jevnstore biter. Salte og pepre.

Skjær alle grønnsakene i jevnstore staver. Ha 1 ts smør, litt sukker og litt eddik i en kjele sammen med gulrøttene. Ha på lokket og la surre til de er nesten møre. Ha i squashen og resten av smøret og surr til squashen er mør.

Stek røyefiletene med skinnsiden ned til de er pent gyldne og så vidt gjennomstekte. Anrett på de glasserte grønnsakene.

(Besøkt 92 ganger, 1 besøk i dag)