Ingredienser

3 dl fin glutenfri melblanding
1 krm salt
75 g smør eller margarin
¾ dl Cottage Cheese
¼ dl lettrømme
1-2 ss vann

Fyll:
4-5 stilker rabarbra
1-1½ dl råsukker eller farin
1 ss potetmel

Tilberedning

Hakk sammen mel, salt og matfett til en grynete masse. Det går fort og lett i en food processor, men man kan også lage deigen for hånd.

Bland cottage cheese og lettrømme. Tilsett blandingen og litt vann. Arbeid alt sammen til en smidig, glatt deig.

Kjevl ut deigen mellom plastfolie eller trykk den ut i en form som er ca 24 cm i diameter. Man kan også bruke porsjonsformer. Sa holder deigen til ca 8 former. Prikk deigen.

Forstek paiskallet ved 225 C i 10-12 minutter.

Skjær rabarbrastilkene i biter og legg dem i en plastpose eller skål. Tilsett sukker og potetmel. Rist slik at det blandes godt. Fordel det hele jevnt utover paiskallet. Stek ved 225 C i ca 30 minutter. Dekk kantene med folie hvis de ser ut til å bli svidd.

Server med vaniljesaus, is eller pisket krem.

(Besøkt 1 371 ganger, 1 besøk i dag)