Ingredienser

Sitronis:
6,5 dl kremfløte
2 dl sukker
1 fin vaniljestang
Zest, revet skall av 4 sitroner
4 eggeplommer
2 dl h-melk
1 dl limoncello

Suppen:
ca 1,5 kg rabarbra
1 stor kanelstang
300 gr marsipan

Jordbær
Peppermynteblader

Tilberedning

Sitronis: Fløten kokes langsomt opp med sukker, en splittet vanlijestang og revet skall av tre sitroner. Sil av og tilsett 4 eggeplommer og 2 dl H-melk. Avkjøl! Frys i ismaskin og rør inn zest av 1 sitron og tilsett ca 1dl limoncello. Sett i fryser.

Suppen: Skrell ca 1,5 kg rabarbra, kok opp med vann som så vidt dekker, slå av vannet og tilsett nytt friskt vann, en ca 12 cm lang kanelstang og 300 gram marsipan. Kok til rabarbraen er så vidt mør at den deler seg opp en del. Avkjøl suppen og fisk opp kanelstangen.

Anrett suppen ved ca 10 grader med en god kule sitronis og med skivede friske jordbær. Pynt med peppermynteblad.

(Besøkt 231 ganger, 1 besøk i dag)