Ingredienser

Vei rabarbraen (jeg bruket ett kilo)
vask den og skjær i ca 2cm biter.
Settes i vann noen timer.(for å trekke ut syren)
Slå av vannet.

Tilberedning

Ha rabarbra i gryte sammen med like mye sukker som rabarbra (det høres mye ut,men det er godt! Kan evt redusere til ca 800gr sukker om du synes dette blir for mye)
Et par teskjeer vaniljesukker blandes med sukkeret før det has i gryta med rabarbraen.
Svak varme til det koker.
Kok så dette forsiktig til det hele begynner å bli lysebrunt (pass godt på for når det begynner å bli brunt skjer det fort at det blir brunt nok)
Ta av plata.
Ha bittelitt Certo syltepulver i en tesil, dryss forsiktig over litt om gangen og rør samtidig så det ikke blir klumper.
Fylles på varme nyvaskede glass, tørk evt søl av kantene.
På med lokk og sett kjølig.

(Besøkt 1 302 ganger, 1 besøk i dag)