Ingredienser

2 ss olje, extra virgin
2 salatløker, renset og i tynne skiver
1 ss sukker
1 ts havsalt
1 ss sherryeddik

1 appelsin
200 g laksefilet
1/2 liten fennikel, renset og skåret i tynne skiver
2 ts salte kapers, skylte og avrente
1 plommetomat, delt i to og skåret i tynne skiver
2 ts bladpersille, finhakket
2 ts mynteblader, finhakket
2 ts kjørvelblader, grovhakket
En klype hvit pepper, grov

Tilberedning

Varm opp olje i en stekepanne med tykk bunn, tilsett løk og fres den over middels varme i 1 min. Tilsett sukker og salt, skru ned varmen og stek i 2 min, til løken begynner å karamellisere seg. Rør inn eddik og la småkoke i 30 sek til. Sett løken til side.

Skjær en skalk av appelsinen. Sett appelsinen med snittflaten ned på en fjøl og bruk en tynn, skarp kniv til å skjære av skallet og det hvite på appelsinen. Skjær mellom hver båt slik at du deler den i fine, rensede fileter. Vær nøye med å fjerne alt det hvite, ellers kan appelsinen smake bittert og ødelegge smaken av fisken.

Skjær fisken i løvtynne skiver med en skarp kniv, og legg dem på serveringsfat. Legg over appelsinbåter, fennikel, kapers og tomat. Topp med løk, og dryss over friske urter og pepper.

(Besøkt 90 ganger, 1 besøk i dag)