Ingredienser

4 kamskjell, ferske (få fiskeforhandleren til å rense de for deg!)
2 ss olivenolje
1 lime
Salt og pepper

5 plater gelatin
1 dl basilikumblader, tettpakkede
1/2 dl hvitvin
1 ts salt

2 plommetomater
1 ss olivenolje
Salt og pepper

10 grønne oliven

Tilberedning

Kutt kamskjell i så tynne skiver som mulig. Legg dem straks på kalde tallerkener. Sett tallerkenene i kjøleskapet om de ikke skal brukes med én gang. Bland sammen olivenolje og saft av 1 lime. Smak til med salt og pepper. Hell vinaigrette over kamskjellene rett før de serveres.

Legg gelatin til bløt i kaldt vann. Kjør basilikumblader og hvitvin i en mikser. Smak til med ørlite salt. Sil blandingen gjennom en fin sil. Varm opp gelatin i en liten kjele. Hell basilikumvæsken over gelatin. Rør rundt og avkjøl på et brett kledd med plastfolie. Sett kjølig i to timer. Kutt geleen i tynne strimler ved servering og legg oppå kamskjellene.

Skjær et kryss i toppen av tomatene. Ha dem 10 sek i fosskokende vann. Avkjøl straks i isvann. Fjern skinnet og del tomatene. Fjern innmaten. Kutt tomatkjøttet som er igjen i små biter. Bland med olivenolje, salt og pepper.

Kutt oliven i små biter. Bland med litt limesaft. Bruk som vinaigrette.

(Besøkt 173 ganger, 1 besøk i dag)