Ingredienser

1 kg rå poteter
300 g kokte poteter
byggmel
hvetemel
salt

Tilbehør:
Salt fårekjøtt eller lettrøkt svinekjøtt, pølser og kålrabistappe.
Noen liker å ha litt vanlig kokte poteter ved siden av.

Tilberedning

Rasp eller mal potetene og tilsett mel og litt salt. Det er umulig å si noe om melmengde fordi det avhenger av om potetene er vannholdige eller ikke. Bruk mest byggmel, da får ballen den rette grå fargen. For mye mel gjør ballen tørr og hard, for lite mel blir for «kleimete». Kok en prøveball. Lag skjeboller med spiseskje eller suppeskje. Kjøttet kokes i rikelig med vann i 45 minutter eller mer om nødvendig. Når det er ferdig lar du raspeballen trekke i det meste av den frasilte kraften.
Serveres med baconfett, eller med fett fra svineribbe eller pinnekjøtt.

(Besøkt 217 ganger, 1 besøk i dag)