Ingredienser

ca. 750 g rå potet
ca. 300 g kokt potet
ca. 3 dl byggmel
2 ss hvetemel
1 ts salt

Tilberedning

1. Skrell og riv de rå potetene på råkostjern eller i en foodprocessor. Riv eller mos de kokte potetene og bland sammen med rå poteter, mel og salt.

2. Kok opp kraft fra salt kjøtt, buljong eller lettsaltet vann.

3. Lag raspeballer med en skje og ha i den kokende kraften. Kok en prøve for å se om deigen er fast nok. Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver raspeball, og prøv å få dem så glatte som mulig. Kraften må koke når du legger raspeballene i.

4. Når alle raspeballene er lagt i skal de småkoke i ca. 30-40 minutter. Del en raspeball for å se om den er ferdig. Den skal ha jevn konsistens og farge helt igjennom.

(Besøkt 210 ganger, 1 besøk i dag)