Ingredienser

2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss tomatpuré
2 ss olivenolje
200 g risottoris
1 1/2 dl tørr hvitvin
Ca 8 dl fiskekraft
300 g reker, pillede
70 g parmesan, revet
2 ts sitronsaft
Salt og pepper

200 g grønnsaker i brunoise (små terninger)
1 ss smør

1 sitron
1 ts karri
4 ss olivenolje
Friske urter til pynt

Tilberedning

I en vid kjele freses sjalottløk, hvitløk og tomatpuré i olivenolje. La det frese over middels varme i 3 min. Rør inn risen og fres den blank. Tilsett vinen og la fosskoke til nesten all væske har kokt inn. Spe med varm kraft, en stor øse av gangen, og rør til væsken har trukket inn i risen. Fortsett å tilsette kraft og rør den inn til risen er al dente. Dette tar ca 20 min. Rør inn reker, parmesan og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Surr grønnsakene i smør veldig raskt, de skal være sprø.

Rasp skallet og press saften fra sitronen. Bland sammen med karri og olje. Servér risotto med grønnsaker og karrisitronette. Pynt med ferske reker og urter.

Bruk gjerne andre skalldyr i denne retten, eller en blanding av flere.

(Besøkt 131 ganger, 1 besøk i dag)