Ingredienser

2 plater gelatin
1 dl hvitvin
1 ss dill, finhakket

2 egg, hardkokte
200 reker, ferske og rensede
1 gulrot, kokt og kuttet i tynne skiver

5 g trøffel, eller 1 ts trøffelolje
1 ss smør, romtemperert
1 klype salt

2 bifftomater
1 ss basilikum, finhakket
1 ts sort pepper, kvernet
Gressløk, frisk

Tilberedning

Legg gelatin i bløt. Varm opp hvitvin og smelt i gelatinen. Tilsett finhakket dill.

Del egg i to og ta ut plommene. Finkutt eggehviten. Legg reker, gulrot og eggehvite lagvis i to små porsjonsformer. Hell over hvitvin. Settes kaldt i 1 time.

Mos eggeplommer. Tilsett finhakket trøffel, smør og salt.

Kutt tomat i tykke skiver. Legg en tomat på hver tallerken. Strø over finhakket basilikum, sort pepper og gressløk. Ha varmt vann på formene og hvelv de over på tomatskivene. Legg en skje med eggeplomme på toppen. Pynt med gressløk.

(Besøkt 99 ganger, 1 besøk i dag)