Ingredienser

800 g kveitefilet eller hellebarn
1/2 dl usaltet smør
salt og pepper (hvit)

Risotto
300 g blandet frisk sopp
2 sjalottløk
1 hvitløkbåt (?)
smør
200 g risottoris
1 dl tørr hvitvin
1/2 l kyllingkraft
50 g revet parmesan
salt og pepper fra kvern
4 store sopphatter ristet i panne

Tilberedning

Rens først soppen og skjær bort alt som er stygt. Del i biter. Skrell og
finhakk løk og press ev hvitløk. Smelt 1 ss smør i kjele. Fres løk, hvitløk og sopp i smøret under omrøring. Tilsett risen og fortsett å røre (til risen glinser). Spe med vin og rør videre over sterk varme mens du sper med væske etter hvert. Smak til etter 10 minutter og gi det ytterligere 10 minutter. Risen skal bli mør, men ikke for myk. Ha 1 ss smør og osten i en gryte og rør til osten er smeltet. Blandes inn i risottoen. Smak til. Stek fiskefiletene i smør/olje i panne. Snu dem raskt. Salte og pepre. La fisken trekke gjennom og anrett på (varme) tallerkener med risottoen formet som en liten topp med sopp-hatt øverst, smørdampede gulrøtter og en god sjy (kalv) med rosiner.

(Besøkt 357 ganger, 1 besøk i dag)