Ingredienser

800 g seifilet
rapsolje /smør
salt og pepper

Syrlig saus
1 beger lettrømme eller matyoghurt
1 bunt gressløk
1/2 lime
ørlite sukker
salt og pepper

Grønn ertepurè
300 g tinte erter
1/2 dl fløte
1 stor ss (kviteseid) smør
salt og pepper

Tilberedning

Finhakk gressløk til sausen. Bland med rømme. Så sukker og lime. Smak godt til med lime til en syrlig saus. Salte og pepre og sett kaldt til servering. Rens seifilet for ben og del i porsjonsbiter. Salte og pepre og stek dem i olje/smør i varm panne, 2-3 minutter på hver side, etter tykkelse. Varm opp ertene i lettsaltet vann. Sil av vannet. Ha fløte, smør, salt og pepper over ertene, og kjør det sammen med en stavmikser direkte i kjelen. Smak til.

Legg fisken opp på salatseng med ertepuré på toppen. Dryss på ristede sesamfrø og pynt med tomatbåter. Ringle syrlig saus rundt. Nykokte eller ovnsbakte småpoteter er aller best til.

(Besøkt 214 ganger, 1 besøk i dag)