Ingredienser

800 g breiflabbfilet
200 g risottoris
500 g asparges
1 dl olivenolje
1 ss hakket persille
30 g revet parmesan
1 dl hvitvin
4 dl fiskekraft
1/2 finhakket løk
1 fedd hvitløk
Salt og pepper

Tilberedning

Skjær av de nederste 2-3 cm på aspargesstenglene, skrell dem og del dem i biter. Surr løk og hvitløk i 1 ss olje. Ha i ris og hvitvin mens du rører jevnt og trutt. Spe med fiskekraft og småkok risottoen under omrøring i ca 15-20 minutter. Den skal være «al dente», ikke grøtaktig. Aspargesbitene tilsettes etter 8 minutter. Bruk mer fiskekraft hvis risottoen trenger lenger koketid. Rør inn parmesan og persille like før servering.

Fisken deles i serveringsstykker, krydres med salt og pepper og gjennomstekes i litt olje. Bruk olivenolje som saus.

(Besøkt 157 ganger, 1 besøk i dag)