Ingredienser

100 g sesamfrø
30 g spisskummenfrø
45 g korianderfrø
60 g hasselnøtter uten skall og skinn
60 g ristede kikerter, om ønskelig
1 ts salt
½ ts svart pepper

Tilberedning

Lag denne krydderblandingen i store mengder og oppbevar i lufttette bokser. Serveres som dip med brød og fruktig olivenolje.

Sett en tykkbunnet stekepanne på middels varme. Når pannen er skikkelig varm, har du sesamfrøene oppi. Rør uavbrutt til de er lett brune over det hele.

Sett sesamfrøene til side for å kjølne. Rist spisskummenfrøene i samme panne til de er lett brunede, og korianderfrøene til de begynner å sprette. Rist hasselnøttene til de er jevnt brune. Sett alt til kjøling.

Bland frø, nøtter og kikerter med salt og pepper. Hell blandingen i en kjøkkenmaskin og hakk til det blir en tørr, pulveraktig blanding.

(Besøkt 216 ganger, 1 besøk i dag)