Ingredienser

ca. 2 kg mørnet storfekjøtt (entrecôte, flatbiff eller mørbrad)
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
16 – 20 poteter
6 – 8 persillerøtter

Tilberedning

Gni kjøttet inn med salt og pepper og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Kjøttsykket surres mes hyssing om ønskelig. Da er det lettere å få en pen fasong.

Rens og del poteter og persillerøtter i båter og legg i langpanna. Legg roastbeefen i midten og sett inn i stekeovnen på 175 C. Steken har en rød snittflate ved 55 C og rosa ved 60 C. Steketid ca 1 1/2 time.

Snu av og til på grønnsakene. Husk å la roastbeefen hvile litt før den skjæres opp.

Server med de ovnsstekte potetene og persillerøttene, grønnsaksblanding, Yorkshirepudding og brun saus.

Roastbeef er like engelsk som fårikålen er norsk. Den spises hele året. Tradisjonelt sett skal tilbehøret bestå av tre sorter grønnsaker. En av sortene, her er det brukt persillerot, skal stekes i stekeovnen sammen med råskrelte potetbåter og roastbeefen.

Annet tradisjonelt tilbehør er Yorkshirepudding. Puddingen er laget av en røre som minner om vannbakels og stekes i spesielle former. Puddingen kan lages i små porsjonsskåler slik at den spises som brød til. Eller i store porsjonsformer hvor man ved servering legger kjøttskiver oppi sammen med grønnsaker og saus.

(Besøkt 313 ganger, 1 besøk i dag)