Ingredienser

1 side sylteflesk
2 ts salt
1 ts hvit pepper
1 ts allehånde
1 ts hel nellik , knuses
1 ts revet muskat

Tilberedning

Fleskesiden skjæres i to på langs slik at den henger sammen til et langt stykke, altså ikke helt gjennom. Brett ut til sammenhengende lengde med svoren ned. Dryss krydder utover det lange kjøttstykket. Rull sammen (begynn på motsatt side av svoren) slik at svoren kommer ut. Surr med bomullstråd og pakk i klede/kjøkkenhåndkle.
Surr igjen.
Legg i kokende vann (tilsatt 2 ts salt pr. l , 1 gulrot, 1 løk,
1/2 purre, hel pepper), og la trekke ved 80 gr varme minst et par timer. Trekketid kommer an på tykkelsen. Ta opp med hullsleiv og la hvile et kvarters tid. Legg under press. Øk presset etter hvert som den bli kaldere. La den ligge i press (5-6 kilo) et døgn.

(Besøkt 170 ganger, 1 besøk i dag)