Ingredienser:
ca. 1,3 kg hvetemel
250 g smør eller margarin
200 g sukker
¼ ts salt
1 ts kardemomme
150 g sukat
250 g rosiner
8 dl melk
100 g gjær

Fremgangsmåte:
Smuldre smøret i nesten alt melet. Tilsett sukker, salt, kardemomme, sukat og rosiner. Lunk melken og rør ut gjæren i litt av den. Bland sammen og ha melken med gjæren i melblandingen. Bland alt til en god arbeidsdeig.

Tilsett litt mer mel slik at deigen slipper bollen. La den stå på et lunt sted og få heve til dobbel størrelse med et klede over. Ha så deigen på lett melet bakebord og kna den godt igjennom. Del deigen i to store emner og trill dem ut til jevne, runde boller. Legg dem på smurte eller papirkledde bakeplater til en god etterhev. Pensle med litt melk og stek kaken gylne i ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Porsjoner: 2 stk.

(Besøkt 153 ganger, 1 besøk i dag)