Ingredienser

800 g hvetemel
4 ts sukker
4 ss smør
4 dl vann + 2 dl melk ELLER 6 dl melk*
50 gram gjær
2 egg

Tilberedning

Bland hvetemel og sukker, og smuldre smøret
i blandingen. Varme væsken og rør ut gjæra.
Bland melet med væsken + de 2 eggene som du
først visper lett sammen.
Kna deigen godt og tilsett evt. mer mel eller mer
væske.
Deigen skal IKKE forheves, så rundstykkene skal
trilles ut med en gang og settes til heving.
Pensle evt. med melk eller egg,eller la være! 😉
Stekes i 10-15 minutter ved 225 grader midt i ovnen.

* Noen baketips: hvis du av en eller annen grunn plages med at
gjærbaksten din ikke hever orntlig, kan det komme
av at du muligens bruker for mye melk i baksten!
Hvis oppskriften oppgir kun melk som væske-
innhold, kan du dele opp væske-mengden og ha
litt melk og litt vann, da vil deigen bli lettere !

Et annet tips kan være å gå over til fersk gjær
hvis du tidligere bare har brukt tørr-gjær. Fersk
gjær har litt mere futt i seg, og deigen hever
bedre.

(Besøkt 149 ganger, 1 besøk i dag)