Ingredienser

1 midtstykke av torsk (fileteret, men med skinn på)

Lake
1/2 dl salt
1/2 dl sukker
1 l vann
2 laurbærblader
4 hvite pepperkorn
4 svarte pepperkorn

Dessuten
1 laurbærblad
5 svarte og hvite pepperkorn

til 2:
20 rensede, forvellede sukkererter
2 små eggeplommer (helst fra vaktelegg)
1 gulrot
1 løk
1 stilk selleri
1 ss olivenolje
1 lite glass hvitvin
litt timian
og kajenne

Tilberedning

Bland sammen og kok opp laken. La den avkjøle helt. Legg torskefileten i og la den stå slik to døgn i kjøleskapet. Ta opp fisken og skjær i porsjonsstykker med skinnet på. Vannes ut under rennende vann i en kjele en snau time. Has over i rikelig med vann, sammen med laurbærblad, hvit og svart pepper. Ta kjelen bort fra varmen og la det trekke 5 minutter under lokk.

Rens grønnsaker og skjær i skiver. Fres dem i olje. Bland inn kryddere og kok det mørt i vinen under lokk. Ha blandingen i en food processor og kjør det godt sammen.

Dra skinnet av torsken og del den i flak.

Skjær topp og bunn av sukkerertene og bygg dem opp. Ha grønnsakpureen i midten og legg en eggeplomme på toppen av hver. Fordel torskeflakene utover tallerkenene. Et pepperdryss?

(Besøkt 89 ganger, 1 besøk i dag)