300 g smør
200 g sukker røres hvitt.
8 eggeplommer tilsettes.
300 g hvetemel
2 ss kakaopulver
50 g strøkavring siktes i.
8 eggehvitter stivpiskes.
Tilsett 100 g sukker og pisk videre til massen er seig og blank.
Tilsett 100 g sukker og pisk videre til massen er seig og blank.
Tilsett ca. 1/3 av eggemassen til deigen og rør godt. Resten vendes så forsiktig inn med slikkepott. Røren fylles så i en smurt og strødd (med strøkavring) springform.
Kaken stekes i forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 70 minutter.
Deretter avkjøles kaken i formen.
Del kaken i to lag og fordel ca. 150 g varmt aprikosesyltetøy mellom lagene, på toppen og på sidene.
Kle deretter kaken med ca. 200 g utkjevlet marsipan.
200 g mørk kokesjokolade smeltes og smøres i et dekkende lag over marsipanen.
Kaken avkjøles. Skjær så med varm kniv i passende stykker gjennom sjokolade og marsipan for at man siden skal kunne lage pene stykker.
Denne oppskriften er laget av Arne Forslund Bakken på www.hagenpaakleiva.net
Denne oppskriften virker fin, men men beskrivelsen på fremgangsmåten er noe uklar. Går det an å rydde litt opp i den?