Ingredienser

4 havabbor, á ca. 0,4 kg, men det går også fint med en stor fisk (så lenge den går i ovnen!) (spør fiskehandleren om “preparar para sal”, eller ta bare ut innvollene)
1 pakke grovsalt, ca. 2-3 kg (det finnes “sal para hornear”)

Tilberedning

Varm opp ovnen til 250º, eventuelt sett den på maks hvis du har gasskomfyr. Dekk ovnsplaten med et tynt lag salt. Legg fiskene tett i midten av platen, og dekk dem med salt, til alt er godt dekket. Halen eller litt av hodet kan stikke frem, men jo bedre fisken er dekket, og jo tettere, desto saftigere vil resulatet bli. Sett fisken inn i ovnen, og stek i 30 minutter (har man en stor fisk, senk temperaturen til 180º og forleng tiden til 40 minutter). Ta forsiktig vekk saltskorpen og legg fisken på tallerkener, gjerne med sitronbåter og litt hakket persille over. Man kan rense fisken litt, og ta hodet og skinnet på den ene siden. Serveres med litt hvitt brød, eller kokte poteter med litt ali-oli, alt etter smak.

(Besøkt 588 ganger, 1 besøk i dag)