Ingredienser

500 g scampi, rensede, middels store med haleskallet på
2 1/2 dl vann, kokende
2 ss kjøtt av tamarind

300 g agurk, gulrot og reddik, strimlet og blandet
1/2 dl hvit eddik
1 ss sukker
1 ts salt

1 rød chili, frisk

3 ss vegetabilsk olje
1/2 ts sukker
Tomatbåter og frisk koriander til pynt

Tilberedning

Fjern den svarte «tråden» i rekene og legg rekene i en glassbolle. Ha tamarindkjøttet i kokende vann og mos det for å sette mest mulig smak på vannet, sil det over rekene. Sett til side 20 min, renn av og klapp rekene tørre.

lmens marineres de strimlede grønnsakene i eddik, tilsatt 1 ss sukker og salt.

Åpne chilien, skrap ut frøene og skjær kjøttet i lange, smale strimler.

Stek rekene raskt over meget sterk varme 1 1/2 min eller til de er rosa og faste. Tilsett chili og 1/2 ts sukker og stek hurtig. Pynt med tomatbåter og koriander ved servering.

(Besøkt 287 ganger, 1 besøk i dag)