Ingredienser

4 gulrøtter
1 appelsin
2 ss olivenolje
Salt

2 ss sennepsfrø
1 ts chilikrydder
2 ss sesamolje
2 ss olje, nøytral
1 ts riseddik

4 kumquat
8 små løk
1 dl sukker
4 dl vann
1 dl riseddik

8 store scampi
Salt og pepper
Olje til steking

Urter, friske til pynt

Tilberedning

Skrell gulrøtter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Kjør dem i mikser med appelsinsaft og olje. Smak til med ørlite salt.

Rist sennepsfrø til de begynner å lage lyder. Tilsett chilikrydder. Avkjøl noe og bland med sesamolje og riseddik.

Kutt kumquat i to. Fjern stein. Skrell løk. Kok opp sukker, vann og eddik. Småkok kumquat og løk til begge deler er helt myke.

Skrell scampi. La halen sitte igjen. Skjær et snitt langs ryggraden og ta ut strengen. Strø på salt og pepper. Stek dem 10-15 sek på hver side i en varm stekepanne.

Legg scampi på gulrotpureen. Fordel løk og kumquat rundt.

Pynt med friske urter og hell oljen over.

(Besøkt 183 ganger, 1 besøk i dag)