Ingredienser

3 spiseskjeer olje
500 gram scampi
4 store hvitløkskløfter , moset
1/2 spiseskje røde pepperflak
1/2 kopp tørr hvitvin
1/2 sitron, saften
1 spiseskje salt
1/2 spiseskje svart pepper
4 spiseskjeer usaltet smør
500 gram spaghetti
1/2 kopp hakket persille
1 spiseskje kvernet parmesanost

Tilberedning

Kok opp en stor kjele med godt saltet vann. Kok pastaen til den er mør, men fast. Ta vare på en kopp av kokevannet.
Når pastaen er halvkokt kan du begynne å stekingen. Varm olje i pannen, men ikke så varm at det ryker. Stek scampiene, snu dem èn gang, til de er gjennomstekte, ca. 2 minutter og legg de så i en bolle. Hvis det er lite olje igjen i panna etter dette så ha i en spiseskje til. Legg hvitløk og rød pepper i panna og stek i ca. 30 sekunder. Ha så i vin, sitronsaft, salt og svart pepper og kok dette i ca. 1 minutt. Ha i smøret. la det smelte og rør så inn scampiene. Ta panna bort fra varmen og rør inn persille.
Bland alt godt i en bolle og ha i kokevann fra pastaen hvis det trengs for å mykne pastaen. Strø over parmesanost til slutt. Spis.

(Besøkt 1 531 ganger, 1 besøk i dag)