Ingredienser

2 ss smør
600 g seifilet
2 ss sennep, fin
Salt og pepper

100 g linser, lagt i bløt over natten
6 dl kraft
1 laurbærblad
2 fedd hvitløk
Salt og pepper

8 gulrøtter
Saft av 2 sitroner
1 dl vann
1 ss sukker
2 ss smør

Friske urter til pynt

Tilberedning

Smør en ildfast form med smør. Del seien i fire like store deler og legg i formen. Stryk på et tynt lag med sennep. Strø over salt og pepper. Bak seien 8 min på 200 °C i ovn.

Kok linser med kraft, laurbær og hvitløk til de er møre. Ta ut linsene og kok kraften inn til den tykner. Vend linsene i kraften ved servering. Smak til med salt og pepper.

Vaks og skrell gulrøtter. Kok dem i sitronsaft, vann, sukker og smør til kokevannet tykner.

Anrett gulrøttene på tallerken. Legg på seistykkene og linsene. Pynt med friske urter.

(Besøkt 331 ganger, 1 besøk i dag)