Ingredienser

600g seifilet uten skinn og bein
1 ts potetmel
3 ts hvetemel
0,75 dl melk
1 ss finhakket gressløk
2 ss salt
1 knivsodd pepper
2 ss smør og olje til steking

Tilberedning

Selv om du kjøper en skinn- og benfri seifilet, sitter det en rad med små ben mellom rygg- og bukfileten fra hodet ned mot gattåpningen. Fjern denne før du skjærer fileten i strimler.
Mal fisken én gang på kvern med grov hullskive. Bruker du matprocessor skal fisken hakkes med momentbryteren. Det er nemlig viktig at fisken males grovt. Du kan også hakke den med en skarp kniv.
Tilsett de øvrige ingrediensene og rør farsen raskt sammen.
Bruk hendene og form små, trivelige kaker. Dypp hendene i kaldt vann, da setter ikke farsen seg fast. Lag om ønskelig ruter på overflaten med baksiden av en kniv.
Bruk gjerne en blanding av smør og olje til stekingen. Smøret gir god smak, mens oljen gjør at steketemperaturen kan være høyere og gir en pen og sprø stekeskorpe. Stek seikakene pent brune og gjennomstekte. Tiden avhenger av hvor tykke seikakene er, regn 3-4 minutter på hver side.

De nystekte seikakene serveres med smørsurret løk og kokte grønnsaker, f eks gulrøtter, blomkålbuketter og sukkererter eller aspargesbønner. Gode poteter hører selvsagt også med.

(Besøkt 287 ganger, 1 besøk i dag)