Ingredienser

* 1 l melk
* 90 g semulegryn
* 30 stk finhakkede mandler
* 3 ss sukker
* 1 stk egg

Kryddersyltede bær
# 1 stk vaniljestang
# 125 g sukker
# 2,25 dl vann
# 1 stk stjerneanis
# 1 stk kanelstang
# 0,25 ss maisennamel utrørt i
# 0,50 dl kaldt vann
# 300 g frossen bærblanding

Tilberedning

1. Kok opp melken og visp i grynene.(Bruk gjerne en kasserolle med belegg, legg evet en rist under kasserollen når den skal stå og koke, slik at grøten ikke svir seg.)
2. Kok under lokk i 15-20 min til grynene er møre. Rør av og til slik at grøten ikke legger seg ved i bunnen.
3. Tilsett mandeldråper ( ev malte mandler, se tips) og sukker. (Brukes mandeldråper vær forsiktig slik at det ikke blir for sterk mandelsmak. Tell dråpene opp i en teskje istedet for å helle direkte fra essensflasken opp i kasserollen.)
4. Avkjøl grøten litt før sammenpisket egg røres inn. Hell grøten over i en form, glassbolle eller i porsjonsformer.
5. Avkjøl puddingen før servering.

Tips: Mandler bør skåldes, dvs legg dem i kokende vann ca 1 min. Det brune «skallet» er da mye lettere å ta av. Mal mandlene eller finhakk dem. Semulepuddingen kan avkjøles i en form før den hvleves på fat elelr den kan serveres i porsjonsformer eller i en glass eller krystallbolle som mor eller mormor gjorde. Sløyfes egget får puddingen en litt fastere konsistens.

1. Kryddersyltede bær Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
2. Ha alle ingrediensene i en kasserolle, også vaniljestang og frø. Kok opp.
3. Tilsett maisennajevning under omrøring og la laken småkoke ca 2 min.
4. Hell laken over de frossene bærene og la det hele stå og trekke smak minst 5 timer, gjerne natten over i kjøleskapet.
5. Ta ut krydderene før servering.

Tips: Brukes friske bær, bør laken avkjøles før den helles over bærene.

Semulepudding kan servers med rød saus, en kompott av skogs eller hagebær, jordbærpure eller kryddersyltede bær.

(Besøkt 91 ganger, 1 besøk i dag)