Ingredienser

600 g strømmingsfilet
2 dl rømme
3 ss dijonsennep
1 dl strøkavring
1 dl rugmel
6 ss matfett
salt og pepper
1 bit pepperrot (4 cm)

Tilberedning

Skyll strømmingfiletene og klipp bort ryggfinnen. La strømmingen renne av i et dørslag. Bland rømme med Dijon-sennep. Vend strømmingsfiletene i sennepsblandingen. La strømmingen ligge i rømmeblandingen i ca 2 timer. Bland strøkavring og rugmel. Paner skinnsidene av strømmingen i melblandingen. Legg dem sammen to og to med skinnsiden ut, eller brett hver filet dobbel. Stek strømmingen i matfettet i en varm stekepanne, 1-2 min på hver side. Krydre med salt og pepper. Skrell og riv pepperroten. Server strømmingen med kokt potet, revet pepperrot, sitron og revne gulrøtter.

(Besøkt 77 ganger, 1 besøk i dag)