Ingredienser

400 g abborfilet av stor fisk
75 g polentamel
300 g bambusskudd
1 ss kapers
1/2 ss sesamfrø
1/2 ss brødrasp
1 dl extra virgin olivenolje
Saften av 1 sitron
1 ss hakket persille
Noen dillblomster og evt andre urter
Salt og pepper

Tilberedning

Abbor: Fisken må være minst 600 – 700 g stor. Skjær gjennom skinnet på fisken på begge sider av ryggfinnen, fra hodet og helt ned til halen. Skjær gjennom skinnet på begge sider av hodet. Grip skinnet ved hodet og trekk det av. Dra ut den store finnen med en tang. Skjær store stykker av fisken, ca 2 biter til hver. Vend stykkene i sesamfrø og brødrasp, dryss over salt og pepper og stek dem på begge sider i glovarm stekepanne.

Polenta: Følg oppskriften på pakken (varierer noe). Lag 1 cm tykk deig og sett den i kjøleskapet til den stivner. Skjær polentapletter i ønsket form og varm dem i stekefettet etter abboren.

Grønnsaker: Varm bambusskuddene i lettsaltet vann med litt smør i.

Salsa verde: Olivenolje, kapers, sitronsaft og persille blandes godt og serveres kald.

Servering: Anrett fisken og polentaplettene pent, legg bambusskudd rundt. Pynt med dillblomster og urter.

Vil du servere denne retten som hovedrett, dobles alle mengder.

(Besøkt 104 ganger, 1 besøk i dag)