Ingredienser

2 hele uer
Salt
Pepper
1 ss sesamfrø
nøytral olje

Tilberedning

Skrap av skjellene med en kniv og fileter fisken. Varm en stekepanne (helst teflon) til den er orntlig varm. Dryss filetene med salt og pepper, gni inn med olje og dryss på sesamfrø. Stek med skinnet ned; press filetene ned med stekespade, eller en kjele, i ca 20 sekunder. La steke til det er sprøstekt, evt et øyeblikk på baksiden.
Persillebearnaise

1 liten løk
1/2 liten sellerirot
1/2 fennikel
1/2 fl hvitvin
1 fedd hvitløk
1/4 kg smør
1 kvast kruspersille

Skrell grønnsakene, skjær dem i terninger og kok 15 min i vinen og halvparten av smøret. Når det er mørt har du i persillen, lar det fosskoke i noen sekunder og heller alt over i en hurtigmikser. Kjør til det er tynt. Ha i resten av smøret i biter og kjør videre. (Man kan diskutere hvorvidt dette er en bearnaise eller ikke. Det blir en tykk, syrlig smørsaus, men den er ikke tyknet med eggeplomme.)

(Besøkt 59 ganger, 1 besøk i dag)