Ingredienser

2 gulrøtter
Saften av 2 appelsiner
2 dl hvitvin, tørr (eller vann)
1 ss hvitvineddik
1 rødbete i terninger

400 g ørretfilet uten skinn og bein
Salt og pepper
1 eggehvite
1 dl sesamfrø
Olje til steking

4 asparges, grønne
Flaksalt

2 ss majones
1 liten klype safran
1 sjalottløk, finhakket
1 ts sitronsaft

Estragon, frisk

Tilberedning

Skrell gulrøtter og del dem i biter. Kok opp appelsinsaft, hvitvin, eddik og rødbete i terninger. Kok gulrøttene til de er helt møre. Spe på med vann, slik at gulrøttene er dekket av væske hele tiden.

Del fisken i fire strimler. Strø over salt og pepper. Vend strimlene først i eggehvite, så sesamfrø. Stek strimlene 4-5 sek på hver side på sterk varme.

Skrell asparges og kok møre i lettsaltet vann. Vend dem i flaksalt.

Bland majones med safran, løk og sitronsaft.

Anrett alt på tallerken og pynt med frisk estragon.

(Besøkt 182 ganger, 1 besøk i dag)