Couscous:
1 Agurk
3 store tomater
1 finhakket løk
Litt finhakket frisk basilikum og mynte
300g couscous
Saft av 1 sitron
4 dl vann
ca 0,5 dl kjøttkraft
kjøttet fra 1-2 ben av kamchatcakrabbe
et par brosmefileter
1 egg
sesamfrø
Hummerkraft. Denne må være sterk og god så her må man nok lage en selv
Couscous: Agurk og tomater skjæres i fine terninger og finhakket løk, basilikum, mynte og couscous blandes i en bolle. Sitronsaften helles over med vannet samt kjøttkraften. Rør rundt og sett kjølig i 45 minutter.
Kamchatcakrabben skives fint og brukes til garnityr.
Brosme: Skjær til passe serveringsstykker. Disse saltes og pepres, og pensles med sammenvispede egg og rulles i sesamfrø. Stekes gyllenbrune på begge sider.
Hummersaus: Litt vann og god hummerkraft varmes og jevnes med maisenna.
Fisken anrettes med krabbekjøttet på toppen, saus rundt og couscous ved siden.
Brosme er også veldig godt egnet til wok, sammenlignet med breiflabb, piggvar ol. Men det krever god varme på wokpannen, helst gassbluss. Et godt tips er å marinere brosmekjøttet i tynne skiver sammen med litt MAISENA,olje,hvitløk,dill,pepper eller hva man liker av urter.(Maisenamelet i marinaden er viktig for at ikke fiskekjøttet skal «slippe vannet» under steking. Viktig: Ikke stek/fres kjøttet for lenge. Ca 1 minutt. Ta det vekk, og fres grønnsakene(hva man liker) Selleri bør være med. Ha kjøttet tilbake i woken sammen med woksaus:( rør ut et par ss maisena i kaldt vann sammen med 1 knust terning hønsebuljong, litt østerssaus,chillisaus,hvitvin og soyasaus.) Herre Jemini å godt !
En måte å steke Brosme på:
Stek fisken med fettsiden (skinnsiden) ned. Når den begynner å bli gyllen og fin på stekesiden, snu. La fisken trekke seg ferdig sånn. Den er klar når den nærmer seg 50 *C i kjernen.
Vil bare bemerke at brosme trenger meget lang trekketid (jeg koker den i nesten 25 min), så tviler på om det er nok å brune filetene pent i pannen.. Da må det isåfall være VELDIG tynne fileter. Brosme er nydelig mat, helt på høyde med kveite. men den er altså ikke som annen, vanlig fisk, torsk og laks osv.