Ingredienser

400 g laksefilet
Salt og pepper
Mel, egg og sesamfrø til panering
Sesamolje til steking

1/2 lotusrot
1 dl sukker
1 dl riseddik

1/2 agurk
1 liten rødløk, finhakket
2 ss av laken fra lotusrot
2 ss koriander, finhakket

Ingefær, syltet
Frisk koriander til pynt

Tilberedning

Del laksefileten på tvers, til to lange strimler. Ha på salt og pepper. Panér først i mel, så i vispet egg, deretter i sesamfrø. Stek 10 sek på hver side i en glovarm panne med sesamolje. Avkjøl og del i skiver.

Skrell lotusrot og del i 1/2 cm tynne skiver. Kok opp sukker og eddik. Stek lotusroten på hver side i sesamolje. Hell over eddik- og sukkerlake. Trekk lotusroten til den er helt mør.

Kutt agurk i små biter. Bland med finhakket rødløk, eddiklake og finhakket koriander.

Legg lotusrotskivene på tallerken. Legg på laks og hell over vinaigrette. Servér med syltet ingefær og frisk koriander.

(Besøkt 132 ganger, 1 besøk i dag)