Ingredienser

800 g nypoteter
1/2 dl polentagryn
1 dl hvetemel
1 ts salt
2 krm sort pepper
600 g sildefileter
1 dl matfløte
3 tomater
1 liten rødløk
1 ss finhakket hvitløk
juice fra en lime
1/2 dl olivenolje
2 ss finhakket bladpersille
1/2 ts spisskum
salt
pepper
1-2 ss olje

Tilberedning

1. Kok potetene.
2. Rør sammen polenta, hvetemel, salt og pepper.
3. Legg to og to fileter sammen med kjøttsiden mot hverandre. Krydre lett med salt og pepper.
4. Hell fløte på en tallerken. Vend filetene i fløte og så i melblandingen.
5. Skjær tomatene i store terninger. Skrell og finhakk rødløken. Bland tomat, løk, hvitløk, limejuice og olivenolje. Krydre tomatsalaten med persille, spisskum, salt og pepper.
6. Stek silden i en varm panne med olje i ca 2 min på hver side. Stek i omganger. Server silda med tomatsalat og kokt potet.

(Besøkt 73 ganger, 1 besøk i dag)